keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Sunnuntain sämpylät

Käytiin sunnuntaina isolla sukuporukalla jäällä ulkoilemassa ja tein evääksi rasvaisia,ihania sämpylöitä Mummini ohjeella.Veli oli leiponut vaniljapullia ja suklaamunien ym. ohessa ehdittiin hetki ihan ulkoillakin vaikka reissun pääosaan nousi odotetusti eväät.Tultiin vielä meille illaksi ulkoilun jälkeen ja jatkettiin samalla teemalla.Tehtiin tortilloja ja ihan paras kastike niille syntyy muuten näin: purkki smetanaa,ripaus suolaa ja mustapippuria,valkosipulia murskana niin paljon kuin sitä sietää ja tippa hunajaa pyöristämään makuja.Sopii myös dippailuun,kasvissosekeittoihin ym.

Oreganosämpylät
3dl maitoa
100g voita sulana 
1tl suolaa
50g hiivaa
8-10dl vehnäjauhoja
1 rkl oreganoa
2 rkl juustoraastetta

Ohjeesta tulee n. 12 kpl.Liuota hiiva lämpimään maitoon,lisää mausteet ja juusto.Alusta jauhoja taikinaan vähitellen,loppuvaiheessa lisää suurin osa voista,jätä osa voiteluun.Kohota taikina,leivo sämpylöiksi,kohota niitä hetki ja voitele voisulalla ennen paistoa.225 asteessa valmiin näköisiksi..Voitele uudelleen sulalla voilla heti kun otat uunista,imeytyy kuumaan sämpylään ja tekee suolaisen,rapean pinnan sämpylälle.




2 kommenttia:

  1. Minä sitten tykkään tuosta bannerikuvastasi <3 Ihanat pienet kätöset <3

    VastaaPoista
  2. Oi,kuulostaa ja näyttää hyvältä!!
    Ja en kestä,teidän uusi koti on aivan ihana! Lisää kuvia,jooko jooko:) Lastenhuone on kuin unelma ja se tapetti ihan täydellinen..ja kaikki muutkin teidän ihanat tavarat siellä,sopivat niin hyvin uusiin nurkkiin.
    Mutta miten ihmeessä Liisa voi olla yhtäkkiä noin iso? :)

    VastaaPoista