tiistai 20. joulukuuta 2011

Helpot herkkulahjat (vielä ehtii)

Kerhon tädeille päiväkahveille pikkurasiat kiitokseksi syksyn hyvästä hoivasta ja mummolle ja mammalle aatoksi tarjolle suklaisia namusia.Iltahämärissä kuvaaminen keittiössä vaan tuottaa kamalia otoksia..
Ohjeet namuihin omasta päästä ja helppo ohje rasioihin täältä.



Wannabe-Mozartit (etualalla toisessa kuvassa)
Sisällä hasselpähkinä jonka ympärille pyöritelty tummalla kaakaojauheella maustettua marsipaania,kerros tummaa suklaata ja raitoja vaaleasta suklaasta,koristeena kanervankukintoja.Miun lempparit näistä,eniten konvehtimaiset.


Appelsiinisuklaiset taatelit (takana ylläolevassa kuvassa)
Taatelin sisällä cashew-pähkinä,kuorrutuksena Fazerin sinistä johon lisätty appelsiininkuoriraastetta ja koristeena ruusun terälehtiä.Viime vuonna liotin taateleita Cointreaussa,pähkinät sisään ja dippasin vain toisen pään suklaaseen mutta tykkäsin näistä tämänvuotisista kyllä enemmän,ei tule alkoholin maku kuumottelemaan ja käy lapsillekin.


Suklaa-mesiangervomantelit (etummaisena ylläolevassa kuvassa)
Mantelit dipattu tummaan suklaaseen ja päälle ripoteltu mesiangervon kukintoja.

Kanelipähkinät (etualalla vasemmalla ylläolevassa kuvassa)
Cashew-pähkinöitä vaaleassa maitosuklaassa,pinnalla kanelia.Jollei kaneli maistu niin chili voisi olla kiva vaihtoehto?Nämä oli miehen lemppareita.

Appelsiinipähkinät (etualalla oikealla ylläolevassa kuvassa)
Pyörittelin hasselpähkinöitä appelsiinisuklaataateleista yli jääneessä maustetussa suklaassa.Variaatioita on loputtomiin; sitruunankuorta,minttua,rommia..



Kaikkiin meni aikaa yhteensä vajaat kaksi tuntia eli hyvin ehti päiväuniaikaan tehdä ja illalla pakkailla (plus suklaan kovettumiseen kuluva aika,pidin ulkoeteisessä viileässä aamupäivästä iltaan,jääkaapissa kovettuu varmaan muutamassa tunnissa pakattavaan kuntoon).Lisäksi pyöräytin sulan suklaan jämiin rusinoita lapsille ettei tarvitse aattoon asti odottaa namuja,saa edes jotain jo maistiaiseksi.Suklaarusinatkin tekee itse niin vaivatta etten kyllä osta enää ikinä niitä,suklaa kun ei ole kaupan suklaarusinoissa kovin hyvää.
Käytin Fazerin suklaita,vaaleaa maitosuklaata,tummaa suklaata ja maitosuklaata koska itse pidän niistä ja niitä kätevästi sai kauppareissulta enkä kokenut maustamista hankalaksi mutta löytyyhän noita valmiinakin ihania makuja ja varmasti laadukkaampiakin suklaita.Esimerkiksi luomusuklaita valmistavalla Vivanilla on ihania suklaita,kävisivät sellaisinaan pähkinöiden ym. kuorrutteina.Koristeita kuivattelin itse kesällä mutta mikäli et tullut pyllistelleeksi puskissa niin nonparellit/piparinmurut tms. ajaa saman asian,mistä nyt kukakin tykkää.Tiedän tasan että armaat veljeni ainakin kaivavat kanervat suklaistaan mutta sallittakoon se heille.

6 kommenttia:

  1. Oi oi miten houkuttelevia! En oo ikinä tehnyt itse konvehteja, mutta tämä postaus antoi rohkaisun, että ehkä pystyisin siihen... ei jouluksi, mutta joskus sen jälkeen.
    kiitos

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti,helppoa ku heinänteko.Vaikein vaihe on suklaan sulatus vesihauteessa :)

    VastaaPoista
  3. Hienot rasiat! Ja ihanat sisällöt! Terkuin Mira Amaliasta :) Mukavaa ja Rauhallista Joulua sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
  4. Nam, ihanan näköisiä! Herkkutehdas täälläkin jokupäivä vielä! Ihanaa joulunaikaa sinne!

    VastaaPoista
  5. Onpa kauniita ja herkullisen kuuloisia+näköisiä lahjoja. Hassua, miten en oo koskaan tullut ajatelleeksi, että suklaarusinat kantsii tehdä itse.. Täytyy kokeilla vielä tässä joulun alla. :)

    VastaaPoista
  6. Ompa hienoja ja herkullisen näköisiä.

    VastaaPoista